Μεμβράνες Σκεπών

ESHAROOF REFLECT

Esharoof / στεγάνωση κεραμοσκεπής

Η ελαστομερής ασφαλτική μεμβράνη ( ασφαλτόπανο ) κεραμοσκεπής ESHAROOF Reflect ανήκει στις μεμβράνες κεραμοσκεπής νέας γενιάς της ESHA. Κατατάσσεται ΨΥΧΡΑ ΥΛΙΚΑ, στα προϊόντα ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΝΩΣΗΣ (Reflective Insulation) και αποτελεί ένα ολοκληρωμένο προϊόν, γιατί συνδυάζει υγρομονωτικές με θερμομονωτικές ιδιότητες.

ESHAROOF Reflect είναι κατασκευασμένη από ελαστομερές (SBS) ασφαλτικό μείγμα (ευκαμψία σε χαμηλές θερμοκρασίες -25 oC), το οποίο, λόγω της μεγάλης ικανότητας συστολοδιαστολής του, προσδίδει στη μεμβράνη μεγάλο θερμοκρασιακό εύρος λειτουργίας και άρα εξαιρετική αντοχή στο χρόνο και τη γήρανση.

Η άνω της επικάλυψη είναι φύλλο αλουμινίου υψηλής ανακλαστικότητας, η επιφάνειά του οποίου ανακλά το μεγαλύτερο μέρος (~97%) της θερμικής ακτινοβολίας που διαπερνά τα διάφορα υλικά επικάλυψης (π.χ. κεραμίδι). Με αυτό τον τρόπο η ESHAROOF Reflect λειτουργεί επικουρικά στη θερμομόνωση του κτηρίου, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας στο κτήριο (μειωμένη κατανάλωση ενέργειας για ψύξη το καλοκαίρι).

Ο οπλισμός της είναι υψηλών αντοχών πολυεστερικό ύφασμα, ο οποίος ανθίσταται αποτελεσματικά στις μηχανικές καταπονήσεις, και κατά την εφαρμογή και κατά την παραμονή της μεμβράνης επάνω στη στέγη.

Παράγεται με μεγαλύτερο βάρος (1,8 kg/m2) από το σύνηθες στις μεμβράνες κεραμοσκεπής (~0,6 kg/m2), το οποίο από μόνο του συνιστά αυξημένη στεγανωτική ικανότητα.

ESHAROOF επικαλύψεις:

  • Polyethylene (PE) film (ESHAROOF PP)
  • Quartz sand (ESHAROOF PQ & ESHAROOF ELAS)
  • Wooven polypropylene (ESHAROOF FELT)
  • High Reflectant Aluminium Foil (ESHAROOF REFLECT)
CHARACTERISTICS T UNIT NOMINAL VALUE
EshaRoof type PP – PQ FELT ELAS REFLECT
Weight ± 20% kg/m2 0.85 0.95 2.0 1.8
Reinforcement material  

 

Polyester re- inforced glass mat Polyester re- inforced glass mat Non woven polyester Non woven polyester
Cold flexibility ± 5 oC – 25 – 25 – 25 – 25
Tensile strength L/T ± 20 N/50mm 450 / 450 500 / 500 350 / 200 350 / 200
Elongation L/T ± 15 % 2 / 2 2 / 2 20 / 30 20 / 30
Tearing resistance ± 15 N ≥ 250 ≥ 250 ≥ 220 ≥ 220
Roll dimensions m 1 ˟ 30 1 ˟ 30 1 ˟ 20 1 ˟ 20

Τα ρολά μεμβράνης πρέπει να αποθηκεύονται στην αρχική τους συσκευασία, σε κατακόρυφη θέση, προστατευμένα από το άμεσο ηλιακό φως, τη βροχή, το χιόνι και τον πάγο. Σε κρύο καιρό συνιστάται να διατηρούνται τα ρολά σε ελάχιστη θερμοκρασία> 5oC για τουλάχιστον 10 ώρες πριν από την εγκατάσταση

Ίσως σας ενδιαφέρουν...

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Όπως δηλώνεται από το εφαρμοστέο δίκαιο, έχετε πρόσβαση για διόρθωση, διαγραφή των δεδομένων σας ή να διατυπώσετε αντιρρήσεις για την επεξεργασία των δεδομένων σας, με βάση νόμιμους λόγους, στέλνοντας ένα email στο d.argyriou@argynet.gr ή μέσω ταχυδρομείου στην Argynet, Στενών Πόρτας 20, 16121 Αθήνα.